Om os

VELKOMMEN TIL

SKYTTEFORENINGEN AF 1949

Vi er en lille hyggelig forening med ca. 60 medlemmer, der dyrker skydning som idræt.

Vi skyder primært med håndvåben men også lidt med riffel. Vi har tre faste træningsdage om ugen, hvor medlemmer kan øve sig, enten med deres egne våben eller klubbens. Det foregår på baner hos Københavns Skyttecenter og i DGI-byen med længder på 15 m., 25 m. og 200 m.

Medlemmerne har vidt forskellig ambitionsniveau og dermed er der lidt for alle. Vi øver jævnligt kombiskydning, terrænskydning og sekundskydning og der arrangeres fælles deltagelse til DGI- og klub- konkurrencer, hvor dem der har lyst kan tilslutte sig. Cirka en gang om måneden bliver der arrangeret riffelskydning.

LIDT HISTORIE..

Vi er
Hjemmeværns Skydeselskabet af 1949
 
..eller rettere vi var

Vi blev stiftet den 7. December 1949 på Frederiksberg Hjemmeværnsgård under navnet Hjemmeværns Skydeselskabet af 1949. Det var kun lidt over 3 måneder efter at selve Hjemmeværnspolitikompagni 6630 Valby – Frederiksberg blev oprettet, hvilket skete d. 1. september.
Disse kompagnier blev ofte stiftet af pensionerede militær- eller politifolk og tidligere medlemmer af modstandsbevægelsen, for at yde bistand til politiet, som stadig var under opbygning efter krigen.
Vi blev fra starten stiftet med det formål at dyrke skydning som idræt, altså for at øve os og konkurrere med andre foreninger. Jeg forestiller mig at det har været en ganske udbredt sport lige efter krigen, da der nok var en overflod af ubrugte våben og dertilhørende ammunition, samt aktive udøvere.
Det var ikke lige at finde hvor hjemmeværnsgården lå dengang, men der har åbenbart været en lemfældig omgang med ordet gård, da der senere nævnes at hjemmeværnsgården lå på henholdsvis Fabriksvej 10 i 1966 og på Fabrikvej 40, 1.sal i 1988. Fabriksvej eksisterer vist ikke mere.
I følge vores vedtægter blev navnet ændret til vores nuværende den 28. marts 1972, formodentligt for at afspejle de nyere medlemmer som ikke havde baggrund i politi og militær kredse.. og dermed hedder vi

SKYTTEFORENINGEN AF 1949
PDF med lidt historik om kompagniet der stiftede SF49

af Hans Christian Steensen